Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-08@08:25:45 GMT

علت توقف ۳ نماد ملت، چفیبر و ولیز چه بود؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۴۰۷۶۴

علت توقف ۳ نماد ملت، چفیبر و ولیز چه بود؟

در چند روز اخیر در سامانه کدال توقف سه نماد ملت، چفیبر و ولیز به دلیل همین موضوع اعلام شد، اما این ضوابط دقیقا چیست و مبنای قانونی آن کجاست؟ به گزارش پول نیوز، برخی از نماد‌های معاملاتی به دلیل عدم رعایت ضوابط مربوط به افشای اطلاعات با اهمیت به فاصله دو روز کاری متوقف می‌شوند. در چند روز اخیر در سامانه کدال توقف سه نماد ملت، چفیبر و ولیز به دلیل همین موضوع اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما این ضوابط دقیقا چیست و مبنای قانونی آن کجاست. در این گزارش تلاش می‌شود همراه با توضیح چگونگی و علت توقف این سه نماد، به مقررات مربوط به نحوه معاملات در بورس پرداخته شود.

روز گذشته در اطلاعیه‌ای شرکت بیمه ملت با نماد ملت به استناد ماده ۱۶ مکرر / ۱۲ مکرر دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات بورس اوراق بهادار تهران حداکثر به مدت دو روز کاری متوقف شد.

این شرکت ابتدا در ساعت ۸ روز گذشته به دلیل افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب به مدت ۶۰ دقیقه متوقف شده بود و در اطلاعیه‌ای که مدیریت عملیات بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران در ساعت ۹ و نیم صبح در کدال منتشر کرد، گفته شد «نماد معاملاتی شرکت بیمه ملت (ملت۱) با توجه به افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب، متوقف و نماد مذکور ۶۰ دقیقه دیگر با محدودیت دامنه نوسان قیمت بازگشایی خواهد شد.»

بعد از این اتفاق در ساعت ۱۰ صبح اعلام شد نماد یادشده به دلیل عدم رعایت ضوابط در افشای اطلاعات به مدت حداکثر دو روز متوقف خواهد ماند. رویدادی که باعث توقف شد مربوط به بازسازی ساختمان مرکزی شرکت بود. «با عنایت به هزینه‌های روزافزون اداری و تشکیلاتی در نگهداری از ساختمان‌های فرسوده و قدیمی شرکت و نیز الزام به مولدسازی دارایی‌های راکد، این شرکت اقدام به ابتیاع ساختمان مرکزی با مشخصات ذیل جهت تجمیع ساختمان‌های ستادی واقع در سطح شهر تهران کرده تا ضمن پیشگیری از اتلاف وقت کارکنان بابت هماهنگی برگزاری جلسات، نسبت به آزادسازی املاک مازاد و استفاده بهینه از آنان نیز اقدام شود.»

مقررات مربوط به توقف و تعلیق نماد‌ها در اصلاحیه دستورالعمل اجرایی نحوه معاملات بورس تدوین و اجرایی شد. طبق ماده ۱۶ مکرر این آیین‌نامه، نماد معاملاتی به‌صورت خودکار بلافاصله پس از ارسال اطلاعات با اهمیت موضوع ماده ۱۳ دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان، به‌صورت زیر متوقف و بازگشایی می‌شود:

الف) اگر اطلاعات با اهمیت در «گروه الف» موضوع ماده ۱۳ دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان قرار داشته باشد:

در صورت افشای اطلاعات بااهمیت، نماد معاملاتی به‌طور خودکار متوقف شده و در اولین جلسه معاملاتی بعد بازگشایی خواهد شد.

ب) اگر اطلاعات با اهمیت در «گروه ب» موضوع ماده ۱۳ دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان قرار داشته باشد:

در تبصره یک این ماده آمده است: در صورت عدم رعایت ضوابط افشای اطلاعات با اهمیت یا وجود هرگونه ابهام در انتشار اطلاعات با اهمیت، سازمان می‌تواند راسا یا به پیشنهاد بورس، ضمن انتشار پیام شفاف‌سازی درخصوص دلایل توقف، نماد ناشر را جهت رفع ابهام یا اصلاح اطلاعات منتشر شده حداکثر برای دو روز کاری متوقف نگه دارد.

در صورت عدم رفع ابهام یا عدم اصلاح اطلاعات از سوی ناشر پس از مدت تعیین شده، سازمان ضمن افشا به عموم درخصوص عدم همکاری ناشر، بازگشایی نماد را به بورس اعلام می‌کند.

بر اساس این مقررات نماد‌های معاملاتی پس از افشای اطلاعات با اهمیت نیز متوقف می‌شود. سپس با توجه به اینکه افشای اطلاعات با اهمیت در گروه «الف» یا گروه «ب» قرار داشته باشد بدون محدودیت دامنه نوسان (دامنه باز) یا با محدودیت دامنه نوسان (دامنه نوسان بسته) مورد بازگشایی قرار می‌گیرند.

شرکت‌هایی که به علت ابهام در شفافیت اطلاعاتی آن‌ها متوقف باقی می‌مانند و پس از رفع ابهام بازگشایی می‌شوند. به عبارت دیگر درخصوص این گروه نماد‌ها سازمان مطابق «ماده ۱۹ مکرر با آن‌ها برخورد می‌کند. نماد‌هایی که اطلاعات آن‌ها در کدال منتشر می‌شود اگر در کنار آن‌ها عدد یک قرار داشته باشد، به این معنی است که توسط بورس تهران افشا شده است.

اطلاعیه‌هایی که توسط ناشران افشا می‌شود با کد «ن» مشخص شده‌اند. مانند اطلاعات و صورت‌های مالی که با کد «ن- ۱۰» تعریف شده است. اطلاعیه‌هایی هم که توسط شرکت فرابورس افشا می‌شود با کد «ف ب» مشخص شده‌اند. مانند اطلاعیه تعلیق ورقه بهادار ناشر به علت عدم رعایت الزامات دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار که با کد «ف ب- ۲» تعریف شده است.
دلایل توقف چفیبر و ولیز

روز گذشته شرکت تولید فیبر ایران نیز که با «چفیبر ۱» علامت‌گذاری شده بود، بر اساس همین ماده ۱۶ مکرر / ۱۲ مکرر دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات متوقف شد. «به استناد ماده ۱۶ مکرر دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات در بورس اوراق بهادار تهران به اطلاع می‌رساند با توجه به ابهامات موجود در اطلاعات با اهمیت منتشر شده توسط ناشر، نماد معاملاتی (چفیبر۱) حداکثر به مدت ۲ روز کاری متوقف می‌شود.»

این نماد معاملاتی روز دوشنبه با توجه به افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف، متوقف شد و قرار بود روز معاملاتی بعد به‌صورت حراج ناپیوسته و بدون محدودیت دامنه نوسان قیمت بازگشایی شود، اما دیروز دو اطلاعیه درباره شرکت منتشر شد که اولی از توقف حداکثر دو روزه به دلیل عدم رعایت ضوابط افشای اطلاعات با اهمیت خبر می‌داد.

در این اطلاعیه ذکر نشده که اطلاعات با اهمیت مربوط به گروه الف بوده یا ب، چون در اطلاعیه دوم در ساعت ۱۱ ذکر شده است، نماد معاملاتی شرکت فیبر ایران (چفیبر۱) با توجه به افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب، متوقف شده و حداکثر تا ساعت ۱۰ روز معاملاتی بعد با محدودیت دامنه نوسان قیمت بازگشایی خواهد شد.

اطلاعات با اهمیت گروه الف این نماد که روز دوشنبه منتشر و موجب توقف یک روزه نماد شد، مربوط به «طرح زراعت جنگل در استان گیلان- طرح نرگستان به مساحت تقریبی ۱۵۲ هکتار» می‌شد که به موجب آن خبر برنده شدن شرکت تولید فیبر ایران در مزایده زراعت چوب در یک قطعه ۱۵۲ هکتاری در استان گیلان اطلاع داده شد.

مدت این اجاره ۱۰سال عنوان شده و مطابق قرارداد مبلغ سالانه اجاره به ازای هر هکتار ۵/ ۶ میلیون تومان سالانه خواهد بود که هر سال نیز بر اساس نرخ تورم تعدیل خواهد شد. ۷۵میلیون تومان ضمانت‌نامه بابت شرکت در مزایده ارائه شده است و همچنین از بابت تضمین حسن انجام کار در زمان عقد قرارداد نیز مبلغ ۶ میلیارد تومان به‌عنوان ضمانت‌نامه پرداخت خواهد شد.

روز گذشته ابتدا اطلاعیه‌ای در کدال منتشر شد و در آن به استناد ماده ۱۶ مکرر دستورالعمل اجرایی معاملات نماد چفیبر به مدت حداکثر دو روز متوقف شد که احتمالا این حکم به همان موضوع طرح نرگستان ارجاع دارد.

احتمالا در پاسخ به این حکم، در ساعت ۱۱ اطلاعیه‌ای با موضوع افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب منتشر شد که مضمون آن هم به همین طرح نرگستان ارتباط داشت. در پیوست این اطلاعیه نامه جهاد کشاورزی ضمیمه شده که در آن از برنده شدن شرکت مذکور خبر داده شده است. احتمالا به دلیل اینکه موضوع این اطلاعیه برای دومین بار فاش می‌شد، این‌بار در گروه ب طبقه‌بندی شده است.

در میان شرکت‌هایی که نام آن‌ها در میان نماد‌های متوقف دیده می‌شد، شرکت لیزینگ ایران «ولیز» بود که باز استناد ماده ۱۶ مکرر را حمل می‌کرد. نماد این شرکت نیز روز دوشنبه از سوی مدیریت عملیات بازار شرکت بورس به علت افشای اطلاعات با اهمیت گروه تا حداکثر ساعت ۱۰ روز معاملاتی بعد (سه‌شنبه) متوقف شد، اما ابتدای ساعات معاملاتی روز گذشته در کدال اعلام شد که توقف نماد (ولیزا۱) با توجه به عدم رعایت ضوابط افشای اطلاعات با اهمیت حداکثر برای دو روز کاری ادامه می‌یابد.

ارجاع این اطلاعیه به برگزاری مزایده فروش ۹ دستگاه خودروی سواری ولوو بوده که روز دوشنبه از سوی این ناشر در کدال منتشر شده بود. تاریخ برگزاری این مزایده پنجم مهر عنوان و برآورد شده بود که دوازدهم همین ماه نتایج آن مشخص شود. با این وجود تا دیروز ساعت ۱۶ هیچ خبری از سرانجام این مزایده منتشر نشد، تا اینکه دیروز عصر شرح رویداد و آثار مالی و نقدینگی مربوط به مزایده و فروش نه دستگاه خودرو سواری ولوو اعلام شد.

طبق این اطلاعیه برنده این مزایده شرکت واسپاری توسعه امید کارن و رقم مورد توافق ۱/ ۱۳ میلیارد تومان و به‌صورت نقدی بوده است. ارزش دفتری این دارایی ۴/ ۳ میلیارد تومان عنوان شده است.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب افشای اطلاعات با اهمیت دستورالعمل اجرایی نحوه محدودیت دامنه نوسان قرار داشته عدم رعایت ضوابط روز کاری متوقف نماد معاملاتی کدال منتشر اوراق بهادار معاملاتی بعد دو روز کاری روز دوشنبه اطلاعیه ای روز گذشته گروه الف خواهد شد منتشر شد نماد ملت متوقف شد اعلام شد نماد ها توقف شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۰۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل نصیری، مدیرکل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره فعالیت شرکت‌های صوری و کاغذی، اظهار کرد: این نوع شرکت‌ها با هدف واقعی تولید و اشتغال تأسیس نمی‌شوند بلکه برای فروش یا دریافت یک مزیت تأسیس می‌شوند و در اصطلاح به این شرکت‌ها غیرفعال گفته می‌شود و مظنون به صوری بودن هستند، اما به طور کلی پیش‌بینی این است که بالغ بر نیمی از این تعداد (۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال) حتماً صوری است.

وی افزود: اکنون پیش‌نویسی مشتمل بر ۱۵ ماده با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی و برخی وزارتخانه‌های مرتبط تهیه شده است که بر اساس آن، از فعالیت شرکت‌های صوری جلوگیری خواهد شد.

مدیرکل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اضافه کرد: اکنون نیز از ادامه فعالیت شرکت‌هایی که بدهی‌های مالیاتی دارند، جلوگیری می‌شود. همچنین اگر شرکت یا مؤسسه غیرتجاری به مدت ۵ سال هیچ‌گونه فعالیتی نداشته باشد، به ظن کاغذی و صوری بودن با اطلاعات اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری توسط سازمان امور مالیاتی کشور غیرفعال می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۵۴ قانون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عنوان کرد: اکنون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امکان انحلال شرکت‌های صوری را دارد و اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز از این رویه استقبال می‌کند.

مطابق ماده ۵۴ قانون بخش تعاونی اقتصاد، شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی در موارد زیر منحل می‌شوند:

۱ - تصمیم مجمع عمومی فوق العاده.

۲ - کاهش تعداد اعضا از حد نصاب مقرر در صورتی که حداکثر ظرف مدت ۳ ماه تعداد اعضا به نصاب مقرر نرسیده باشد.

۳ - انقضای مدت تعیین شده در اساسنامه مربوط در صورتی که در اساسنامه مدت تعیین شده باشد و مجمع عمومی مدت را تمدید نکرده باشد.

۴ - توقف فعالیت بیش از یک سال بدون عذر موجه

۵ - عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط پس از ۳ بار اخطار کتبی در سال به وسیله وزارت تعاون بر طبق آئین نامه مربوط

۶ - ورشکستگی طبق قوانین مربوط. تبصره ۱ - پس از اعلام انحلال و ثبت بلافاصله آن در اداره ثبت محل. تصفیه طبق قانون تجارت صورت می‌گیرد. تبصره ۲ - در بندهای دوم و چهارم و پنجم وزارت تعاون بلافاصله طبق آئین نامه مربوط انحلال تعاونی را به اداره ثبت محل اعلام می‌کند. تبصره ۳ - اعلام نظر وزارت تعاون در مورد بندهای ۴ و ۵ در دادگاه صالح قابل شکایت و رسیدگی می‌باشد. تبصره ۴ - کلیه امتیازات و اموالی که از منابع عمومی دولتی و بانک‌ها در اختیار تعاونی قرار گرفته با انحلال آن باید مسترد شود. مسئولیت اعضا هر تعاونی در این مورد تضامنی است.

نصیری ابراز امیدواری کرد با تصویب قانون، اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری امکان انحلال شرکت‌های صوری را داشته باشد.

دفاتر اسناد رسمی با تعرفه مشخص کارگزار اداره ثبت شرکت‌ها می‌شوند

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره فعالیت مؤسسات ثبتی در این حوزه گفت: سال‌هاست که این مؤسسات ثبتی از مردم هزینه‌های گزاف دریافت می‌کنند و البته مطابق قانون امکان برخورد با این نوع مؤسسات فراهم نیست، اما مطابق با تفاهم‌نامه‌ای که با کانون سردفتران و دفتریاران منعقد شده است، از مرداد یا شهریور سال جاری دفاتر اسناد رسمی با تعرفه مشخص کارگزار اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری خواهند شد.

نصیری اضافه کرد: این اقدام با نظارت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و کانون سردفتران و دفتریاران انجام می‌شود و در صورتی که دفترخانه‌ای مرتکب اشتباه شود قابل پیگیری است، اما اکنون مؤسسات ثبتی که برای مردم مشکلاتی ایجاد می‌کنند، قابل پیگرد نیستند.

وی با بیان اینکه تبلیغات شرکت‌های ثبتی آثار سو در پی دارد، تصریح کرد: اکنون طبق فرایندهای جدید ثبت یک شرکت کمتر از دو روز کاری زمان لازم است و با جستجوی ابتدایی در فضای مجازی امکان ورود اطلاعات برای ثبت تغییرات شرکت‌ها میسر می‌شود و به صرف هزینه‌های گزاف برای این نوع خدمات نیازی نیست.

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به فعالیت میز خدمت در اداره‌کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری و ارائه مشورت و مشاوره حقوقی به مراجعان به مردم توصیه کرد فریب تبلیغات این نوع مؤسسات را نخورند.

کد خبر 6097094

دیگر خبرها

  • افشای سوءرفتارهای جنسی گسترده در یک نهاد فدرال آمریکایی
  • هراس طلافروشان از افشای اطلاعات
  • افشای واریز ۷۰۰ میلیونی به حساب بانکی دخترِ کوچولو آقای خبرنگار! +تصویر
  • اعتراف جاسوس ها درباره اطلاعاتی که به «گروه ۴۰۰» داده‌اند | افشای جزئیات شکست جاسوسی آمریکا و انگلیس
  • افشای جزئیات کشف شبکه جاسوسی مزدور آمریکا و اسرائیل در یمن
  • افشای جزئیات کشف شبکه جاسوسی مزدور آمریکا و رژیم صهیونیستی
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را کاملاً متوقف کرد
  • سپیدار بهترین عملکرد فروش
  • میزان و زمان واریز سود ۴۰ نماد بورسی و فرابورسی
  • فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود